Nagyvilág koronavírus

45 ezer új fertőzöttet regisztráltak Brazíliában az elmúlt 24 órában

Már meghaladta a hetvenezret a Covid-19 járványban meghaltak száma – derült ki a helyi egészségügyi minisztérium pénteki adataiból.

A latin-amerikai országban egy nap alatt 45 048 fertőzéses esetet vettek nyilvántartásba. Eddig összesen 1 800 827-en fertőződtek meg koronavírussal, egymillióan felgyógyultak a kórból. A legnagyobb járványgócok San Paolo, Rio de Janeiro, Espírito Santo és Minas-Gerais szövetségi államban vannak, mintegy 600 ezer fertőzöttel, ugyanitt 32 ezren  haltak meg.

Az országban február 26-án mutatták ki az első koronavírusos megbetegedést. A járvánnyal leginkább sújtott országok listáján Brazília az Egyesült Államok mögött a második helyen áll. A helyi egészségügyi tárca korábban úgy számolta, hogy júliusra sikerül stabilizálni a járványhelyzetet, majd augusztusban fokozatosan lassítani a fertőzés terjedését.

A szakszolgálatok véleménye szerint az országban júniusban tetőzött a halálos esetek száma.

A brazil elnökről a héten derült ki, hogy koronavírusos:

Akár nyerhet is a brazil elnök azzal, hogy koronavírusos
Jair Bolsonaro hónapok óta lekicsinylően beszélt a vírusról, amely országában már 1,6 millió embert fertőzött meg. Sok múlik azon, ő kilábal-e belőle, és milyen gyorsan.

forrás: mti; kiemelt kép: afp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik