Nagyvilág

Levágta férje péniszét, mert zavarta, hogy második felesége is van

A nigériai nőt csak azért nem lincselték meg a férfi rokonai és szomszédai, mert nyolcadik hónapos terhes.

A nigériai hatóságok letartóztattak egy 32 éves nőt az ország északkeleti részén található Taraba állam egyik falujában, miután egy késsel levágta férje péniszét – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint Halima Umar azért támadt férjére, Aliyu Umarra, mert nem bírta elviselni, hogy a férfi egy második feleséget is magához vett.

Az áldozat testvére a helyi sajtónak elmondta, hogy a nő “krízisben volt” azóta, hogy Aliya Umar három éve másodszor is megnősült, de továbbra is benne maradt a kapcsolatban. A testvér elmondása szerint a férfi Halimával aludt, amikor a nő rátámadt, a gyanú szerint azután, hogy elalvás előtt bedrogozta, hogy ne tudjon ellenállni.

Egy pakisztáni nő levágta az őt megerőszakolni akaró férfi péniszét
A 25 éves nő egyedül volt otthon, amikor a férfi rátámadt.

A nő szerdán, hajnali két órakor kelt fel, hogy levágja férje péniszét. A férfi fájdalmas kiáltására rokonok és szomszédok rohantak a szobába, és ott találták a vérző férfit, és mellette a a kést szorongató nőt. A testvér elmondása szerint az emberek csak azért nem lincselték halálra ott helyben a feleséget, mert terhessége nyolcadik hónapjában van, és ezért megkönyörültek rajta, és csak a rendőrségnek adták át.

A helyi rendőrség a nigériai sajtónak megerősítette, hogy letartóztatták nőt, aki ellen majd a nyomozás lezárása után emelnek vádat.

A férfit gyorsan kórházba szállították. Az őt kezelő orvos elmondta, hogy azonnal megműtötték, és sikerült elállítaniuk az erős vérzést, és teljesen biztos, hogy túl fogja élni az esetet. Azt nem közölték, hogy a levágott testrészt vissza tudták-e varrni.

Levágta a péniszét, egy nap múlva sikerült visszavarrni
A szakértők szerint a férfi azóta a gyógyulás útjára lépett.

Bár a nigériai polgári törvénykönyv nem ismeri el a poligámiát, egy kiskaput kihasználva az ország északi, muzulmán államaiban engedélyezettnek számít a gyakorlat.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik