Nagyvilág

Öngyilkos lett a román sorozatgyilkos

Felakasztotta magát cellájában. Nem tudták megmenteni az életét.

Az ötszörös rablógyilkos azután került vissza a börtönbe, hogy feltételes szabadon bocsátása után leöntött benzinnel, felgyújtott egy 17 éves lányt bosszúból, amiért nemi erőszakért feljelentette a rendőrségen – írja a Maszol.ro. A 46 éves Ion Turnagiu június 25-én saját ruháival akasztotta fel magát a rendőrségi fogdában. Nagyon súlyos állapotban, kómában vitték kórházba, orvosai egy hétig életben tartották, de hétfő este belázosodott és kevéssel éjfél előtt meghalt.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

A férfi először 1993-ban került börtönbe. Alig múlt 18 éves, amikor megölte két bukaresti rokonát. Hat évmúlva egy Temes megyei terhes nővel (ez kettős gyilkosságnak minősült), majd három hónappal később egy szörényvári férfivel végzett. Mindegyik esetben rablógyilkosság történt. Ezért életfogytiglani börtönre ítélték, de 26 év után, tavaly újra kiszabadult, mert kérvényezhette feltételes szabadlábra helyezését.

Áldozata a múlt héten újabb életmentő műtéten esett át, orvosai szerint álllapota súlyos, de stabil. A 17 éves Mehedinți megyei lány testének 90 százalékát másod- és harmadfokú égési sebek borítják.

Kiszabadult, újra ölni próbált az ötszörös gyilkos
Menesztették a szörényvári börtön parancsnokát.

A Maszol korábban megírta, hogy Turnagiu azért szabadulhatott ki, mert a rendszer nem tesz különbséget a bűntettek súlyossága között. A bűnözők könnyen kitjátszhatják, ha a börtönben próbálnak „jól viselkedni”. A feltételesen szabadulókat elvileg  egy ideig megfigyelés alatt tartja a pártfogói felügyelet, de kevés az ember, az ötszörös rablógyilkosra sem jutott senki.

Az ügy sokkolta a közvéleményt, a képviselőház egyhangúlag elfogadta azt a törvénymódosítást, amely szerint nem helyezhetők feltételesen szabadlábra az emberölésért, minősített emberölésért, nemi erőszakért, kiskorúak szexuális megrontásáért, minősített rablásért és a koldusok kizsákmányolásáért elítéltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik