Nagyvilág

Pompeo: Bolton egy hazug áruló

John Bolton volt nemzetbiztonsági főtanácsadó hazugságokat terjeszt, és egyszerre szomorú és veszélyes is, hogy mostanra áruló lett belőle, írja helyi idő szerint csütörtökön kiadott közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Bolton emlékirataiból megjelent részletekre reagálva.

A külügyminiszter szerint a volt főtanácsadó meghurcolja Amerikát, és megsérti azt a „szent bizalmat, amely a néppel köti össze” — írja az MTI.

Közleményében Pompeo ugyan nem cáfolja konkrétan azt a Bolton könyvében megjelenő állítást, miszerint ő maga mondta 2018-ban Boltonnak, hogy Donald Trump elnök „csupa marhaságot beszél”, de azt írja, hogy a volt főtanácsadó „számos hazugságot terjeszt, jól becsomagolt féligazságoktól kezdve egészen a nyílt valótlanságokig”.

Barátaink a világban jól tudják, hogy Trump elnök Amerikája jobbá teszi a világot

— írja rövid közleményében Pompeo, amelyből az is kiderül, hogy ő maga még nem olvasta Bolton A szoba, ahol történt című memoárját.

Én is ott voltam, abban a szobában

— utal a könyv címére közleményében az amerikai külügyminiszter.

A posztjáról tavaly ősszel felmentett Bolton könyvében tájékozatlannak és alkalmatlannak írja le Trumpot, Pompeóról pedig azt állítja, hogy bár nyilvánosan rendíthetetlenül kiáll Trump mellett, a háta mögött élesen bírálja.

Kiemelt kép: Mike Pompeo, fotó: Andrew Harnik / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik