Nagyvilág koronavírus

Magyarország szomszédjában nem csitul a koronavírus

Ukrajnában ismét rekordot döntött az újonnan azonosított koronavírusos betegek száma, amely a járvány kitörése óta először haladta meg a 800-at – írja az MTI az az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatok alapján.

A közölt adatok alapján az azonosított fertőzöttek száma egy nap alatt 829 új esettel 34 ezer 63-ra nőtt, az elhunytaké 23 újabb halálos áldozattal 966-ra emelkedett.

Ezzel szerdán egy héten belül harmadszorra döntötte meg a korábbi rekordot az új fertőzöttek száma.

A megelőző napon 758 új esetet vettek nyilvántartásba és rekord számú halálesetet, 31-gyet jelentettek, ezelőtt pedig péntekről szombatra jegyeztek fel 753 új beteget. Tavasszal a fertőzöttek napi növekménye még 300 és 500 közötti volt Ukrajnában.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese csütörtöki tájékoztatóján kijelentette, hogy az utóbbi időben Ukrajnában olyan jelentős mértékben nőtt meg koronavírus-fertőzések száma, amely meghaladja a világ átlagát. Magyarázata szerint ennek oka a karanténkorlátozások enyhítése és nem az, hogy több tesztet végeznek. Emlékeztetett arra, hogy egyebek mellett nemrég újraindult a metró a nagyvárosokban és más közösségi közlekedési eszközök, valamint kinyitottak az óvodák.

A legtöbb új beteget előző nap megint a nyugati országrészből jelentették, Lviv megyéből 171-et, Kárpátaljáról 74-et és Rivne megyéből 73-at. Kárpátalja megyében a minisztérium adatai szerint eddig 1882 fertőzöttet azonosítottak. Az elhunytak száma öt újabb halálos áldozattal 51-re emelkedett, miközben eddig 772-en győzték le a kórt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik