Nagyvilág

Bűnözők rámolták ki a romániai TEK székházát

Tolvajként profin működtek, de nagyon amatőr módon buktak le.

A román rendőrség szervezett bűnözés elleni egységének bukaresti székhelyére pénteken éjjel tört be egy bűnbanda, írta a Főtér.ro. A romániai Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) talán leginkább a magyar Terrorelhárítási Központhoz (TEK) hasonlítható, így igen meglepő, hogy a BCCO székházába milyen könnyen jutottak be.

Ehhez persze az is kellett, hogy az őrszolgálatos rendőr mélyen aludjon. A bűnözők elosontak mellette, zavartalanul feljutottak az épület első emeletére, ahol a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának irodái találhatók.A kártyával nyitható ajtót feltörték, és vittek mindent, ami mozdítható volt (tévét és ütvefúrót), majd a zsákmánnyal észrevétlenül kiosontak.

Amikor az őrszem felébredt, már csak a betörésről tudta értesíteni kollégáit, akiknek szerencséjük volt. A nyomozók éppen a biztonsági kamerák felvételeit nézték át, amikor jött a bejelentés hogy Bukarest egyik kerületben egy társaság tagjai összeverekedtek a nyílt utcán. Kiderült éppen a kommandósokat kirámoló banda tagjai verekedtek, mert összevesztek a zsákmány elosztásán. Azonnal őrizetbe vették őket, előzetesben vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik