Nagyvilág

Felmentették az ekecsi kettős gyilkosság vádja alól B. Erzsébetet

Csak magánlaksértésben mondta ki bűnösnek a Nagyszombati Járásbíróság azt a nőt, akit azzal vádoltak, hogy 2017-ben megölt egy idős házaspárt Ekecsen. B. Erzsébetet felmentették a kettős gyilkosság vádja alól, és mindössze négy év fogházra ítélték a magánlaksértés miatt.

A Paraméter beszámolója szerint a 64 éves M. Bélával hét, míg a feleségével, Friderikával ötvenöt késszúrással végzett az elkövető. A gyanú hamar a család egyik hozzátartozójára, B. Erzsébetre terelődött, mert a nyomozók találtak a nőnél egy cipőt, melynek talpa teljesen megegyezett a gyilkosság helyszínén talált véres lábnyommal.

Az asszony eleinte tagadta, hogy járt a helyszínen, de később beismerte, hogy járt házban. Azt állította, hogy látta is a holttesteket a házban, de miután elszívott két cigit elhagyta a helyszínt. B. Erzsébet végig kitartott az ártatlansága mellett, de nem tudott elszámolni azzal a két órával, amit a településen töltött. Ezt mondta az utolsó szó jogán az áldozatok hozzátartózóinak:

Még ha a károsultak nem is hiszik el, akkor sem én követtem el a gyilkosságot.

De azonnal is érkezett a reakció, hogy akkor ki, ha nem ő. A bíró szerint három fő oka volt annak, hogy a gyilkosság vádjában nem született elmarasztaló ítélet. Egyrészt nem sikerült megtalálni a gyilkos fegyvert, másrészt pedig nem sikerült elégségesen elvégezni a gyilkossági helyszínelést, harmadrészt pedig mivel csak később terelődött a nőre a gyanú, nem lehetett orvosi vizsgálat alá vetni annak megállapítása céljából, hogy megsebezte-e magát a támadás során.

Nemcsak lehetséges, hanem valószínű is, hogy a vádlott követte el a gyilkosságot, ezt azonban nem lehet minden kétséget kizáróan kijelenteni

– mondta a bíró az indoklásában. Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyész a rendelkezésére álló határidőn belül dönt arról, hogy fellebbez-e.

A megölt házaspár szerettei teljesen kiakadtak az ítéleten. Szerintük minimum 20 évet kellett volna kapni B. Erzsébetnek az idős pár megöléséért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik