Nagyvilág

Iskolai ámokfutás Ruttkán, lelőtték a támadót

A 22 éves turócszentmártoni férfi egy embert megölt, 2 gyereket és három felnőttet mesebesített

Ruttkán (Vrútky, Turócszentmártoni járás) a helyi iskolában rendezett vérfürdőt egy férfi. A szlovákiai sajtóhírek alapján a Bumm.sk azt írja, a tragédia délelőtt tíz órakor történt.

A támadó kést rántott, megölte az igazgatóhelyettest, az igazgatónőt, két tanárt és két diákot pedig megsebesített.

A sérülteket – három felnőttet és két gyermeket – a turócszentmártoni kórházba szállították. Mindannyiuknak szúrt sérülései vannak.

A támadót a rendőrök agyonlőtték. A rendőrség közleményben tudatta, hogy az elkövető egy 22 éves turócszentmártoni férfi volt. Sajtóhírek szerint kábítószer hatása alatt állt. A helyszínre a trauma feldolgozását segítő szakemberek érkeztek.

Ruttkára ment a belügyminiszter, az országos rendőrfőkapitány és a parlament elnöke.

A Paraméter a város polgármesterére hivatkozva azt írta, hogy az iskola egykori diákja volt a támadó. Branislav Zacharides azt mondta, az ámofutó nem volt problémás tanuló, az iskola nem tud olyan esetről, amiért bosszút állhatott volna. A nyomozók vizsgálják, mi lehetett az indítéka.

Ezért halt meg az igazgatóhelyettes

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány később azt mondta, a támadó akkor ölte meg az igazgatóhelyettest, amikor az próbálta őt abban megakadályozni, hogy bejusson az iskolába – írta az Új Szó. A férfi ezután bement egy osztályba, ott késelte meg a két gyermeket és a tanárnőt, majd menekülni kezdett.

Ekkor már a rendőrök is próbálták semlegesíteni, de a támadó aktívan védekezett a késével, így lelőtték. Lučanský szerint a támadás indoka nem ismert, de feltehetően összefügg azzal, hogy a férfi az alapiskolába járt és nem kizárt, hogy mentálisan sérült volt. Amikor a gyilkos apja megtudta, mit tett a fia, összeomlott.A rendőrfőkapitány elmondta, hogy két rendőr is megsérült, ők nincsenek életveszélyben.

 

Kiemelt kép: Polícia Slovenskej republiky

Ajánlott videó

Olvasói sztorik