Nagyvilág

Élő adásban tartóztatták le a CNN a minneapolisi összecsapásokról közvetítő újságíróját

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, egyre feszültebb a helyzet Minnesotában, ahol egy fegyvertelen fekete férfi brutális meggyilkolása miatt vonultak utcára az emberek. A tüntetés elvesztette békés jellegét, a demonstráció harmadik napján a tüntetők elfoglaltak egy rendőrörsöt, amit később felgyújtottak.

Az összecsapás helyszínéről, élőben jelentkezett be a CNN újságírója, Omar Jimenez, akit a nézők szeme láttára tartóztattak le a minnesotai rendőrök. A CNN munkatársa igazolványa felmutatásával egyértelműen azonosította magát a rendőröknek, akik ennek ellenére Jimenezt, egy helyszínen lévő producert és egy operatőrt is bilincsbe vertek. Az a videóból nem derült ki, hogy miért kellett letartóztatni a forgatócsoportot. Jimenez hiába mondta, hogy éppen élő adásban vannak, dolgoznak, a rendőröktől semmilyen érdemi reakció nem érkezett.

A rendőrök elvették a stáb kameráját, amelyet nem kapcsoltak ki, így mindenki tanúja lehetett az eljárásnak. A helyzet pikantériája, hogy a tüntetők éppen a rendőri túlkapások miatt demonstrálnak.

Frissítünk!

A CNN Twitter-oldalán jelentette be, hogy a minneapolisi rendőrség minden stábtagjukat szabadon engedte.

Kiemelt kép: CNN

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik