Nagyvilág koronavírus

Landolni készült az utasszállító, csak épp a reptér nem volt nyitva

Az Eurowings német légitársaság fokozatosan indítja újra a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett járatait, de ez a folyamat egyelőre nem megy zökkenőmentesen.

A CNN beszámolója szerint a fapados légitársaság Düsseldorfból Szardíniára tartó járatának szombaton vissza kellett fordulnia a célállomásról, mert az Olbia repülőtér még mindig zárva van.

Az EW9844-es járat 1170 kilométert repült május 23-án reggel Németországól az olasz szigetre, de csak a szardíniai légtérben tájékoztatták a pilótákat arról a légiirányítók, hogy a reptér a kereskedelmi forgalom elől le van zárva. Emiatt leszállási engedélyt sem kaptak.

Ugyan landolhattak volna néhány száz kilométerrel arrébb, Cagliari repülőterén is, de a pilóták inkább úgy döntöttek, visszamennek Düsseldorfba.

Az út így összesen négy óra tíz percig tartott, a járaton tartózkodó mindössze két szardíniai utas legnagyobb bánatára.

A CNN megkeresésére az Eurowings arról tájékoztatott, hogy a koronavírus-járvány idején nagyon dinamikusan változik a szituáció az európai reptereken. Rengeteg az információ, a nyitva tartási időket, illetve a lezárásokat pedig sokszor nehéz lekövetni.

Ebben az esetben a gondot az okozhatta, hogy az olasz hatóságok május 17-én bejelentették a repülőtér újranyitását, de ezt a döntést később felülbírálták, ez a hír pedig már nem jutott el a légitársasághoz. Időben legalábbis biztos nem.

A két utas újrafoglalhatott későbbi időpontokra. Jó hír mindenesetre, hogy a távolságtartásra azért oda tudtak figyelni a fedélzeten.

Kiemelt kép: Marijan Murat/dpa/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik