Nagyvilág koronavírus

Szerelmes levéllel lehet átjutni a dán határon

Dánia hétfőn feloldotta határzárát olyan párok előtt, akik igazolják levelekkel, fotókkal, hogy legalább fél éve együtt voltak, mielőtt a koronavírus-járvány miatti határforgalmi korlátozások elszakították őket egymástól. A könnyítés részleges: csak a többi skandináv országra és Németországra vonatkozik.

„Nekiindulnék, de úgysem jutnék át” – párok, akiket elszakított a koronavírus
Közös vacsorák és társasjátékozás a laptop előtt, vasárnapi tévézés telefonnal a kézben, mesemondás Viberen, és az őrjítő bizonytalanság, hogy meddig maradnak zárva a határok. Négy kényszerű távkapcsolat rövid története.

A dán rendőrség hétfői közlése szerint a párok szöveges üzenetváltásokkal, fényképekkel bizonyíthatják kapcsolatukat, vagy, ha ilyenekkel nem rendelkeznek, személyes információkat kell közölni társukról. A találkozás, illetve be- vagy kiutazás engedélyezése azután már a hatóságokon múlik.

Dánia március 14-én zárta le határait azok előtt, akik nem állampolgárai.

24 év házasság után egy tollvonással elszakították egymástól a szüleimet
Andrea és horvát férje sosem voltak külön hét-nyolc napnál hosszabb ideig, most azonban hiába mozgatnak meg minden követ, a hatóságok hónapok óta nem engedik, hogy találkozzanak egymással.

MTI, kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik