Nagyvilág koronavírus

Kéthetes házi karanténba került a maláj miniszterelnök

Kéthetes házi karanténba került pénteken Muhyiddin Yassin maláj miniszterelnök, miután pozitív lett egy katonatiszt koronavírustesztje, akivel közösen részt vett a héten egy tanácskozáson – közölte a kormányfői hivatal.

A márciusban hivatalba lépett Muhyiddin tesztje negatív lett, de a szerdai találkozó minden résztvevőjét óvintézkedés gyanánt vizsgálatoknak vetették alá és 14 napos házi karanténba helyezték megfigyelésre – tette hozzá a miniszterelnöki hivatal.

A 31,5 milliós lakosú Malajziában az utóbbi 24 órában 78 új fertőzöttet regisztráltak és egy újabb halálesetet, így az országban 7137-re nőtt a fertőzöttek, s 115-re az elhunytak száma. A fertőzöttek több mint 80 százaléka meggyógyult.

Az utóbbi két napban 50 új esetet regisztráltak egy migránsok számára fenntartott őrzött létesítményben, miután több illegális gazdasági bevándorlót előállítottak a hatóságok.

A Kuala Lumpur-i vezetés május 4-én oldotta fel a március 18-án életbe léptetett kijárási korlátozásokat, bár bizonyos óvintézkedéseket továbbra is fenntartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik