Nagyvilág

15 évet kaptak a rendőrgyilkos ukrán kannibálok

2018 őszén részegen gyilkoltak, majd ettek áldozatuk húsából.

Az Ordzsonikidzei Járási Bíróság 15 év börtönre ítélte a 41 éves apát és 20 éves fiát, amiért 2018 őszén brutálisan megöltek egy férfit, majd ettek a húsából – írja egy ukrán hírportál alapján a Kárpátinfo.

Az apa végig védeni akarta fiát, azt állította, ő nem is vett részt a gyilkosságban. Azt mondta, az egykor rendőrként dolgozó férfit azért ölte meg, mert ingerelte, hogy elítélte a kelet-ukrajnai háborút. Fia ugyanakkor elismerte, részt vett a bűncselekményben, ő fejezte le a férfit, levágta a lábain és hátán az izmokat, megfőzte és evett az emberhúsból.

A bíróság az apánál enyhítő körülménynek tekintette, hogy részt vett az orosz szakadárok elleni terroristaellenes műveletben és egy aknarobbanás miatt megsérült Kelet-Ukrajnában. Fiánál azt vették figyelembe, hogy segítette a nyomozást.

A bíróság elrendelte, hogy a gyilkosok félmillió hrivnyát (mintegy 6 millió forintot) fizessenek a meggyilkolt férfi feleségének és fiának. A kiszabott 15 éves börtönbüntetést 2018. október 13-tól számítják. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik