Nagyvilág koronavírus

Holland kormány: a szinglik keressenek szexpajtit

Hollandia kormánya ajánlást adott ki az ország szingli lakosainak azt javasolva nekik, hogy találjanak szexpartnert, írja a BBC.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) által közzétett írásban úgy fogalmaznak, a szingliknek megegyezésre kellene jutniuk egy másik személlyel. Megjegyzik ugyanakkor, hogy a szexet kerülni kell, ha valamelyikük koronavírus-fertőzött lehet.

A meglehetősen sajátos ajánlásra azért volt szükség, mert a kormányt sok kritika érte, hogy a járvány idején semmilyen szexuális tanáccsal nem látták el az egyedülállókat.

Most azt írták, érthető, ha valaki szingliként igényli a fizikai kontaktust, ezért dönthetnek úgy, hogy szexuális kapcsolatba lépnek másokkal.

Át kell gondolni, mi a legjobb megoldás. Például találkozhatunk ugyanazzal az emberrel szexuális célból, kereshetünk szexpajtit, feltéve, ha biztosan nem vagyunk fertőzöttek. A találkozót úgy szervezzük meg, hogy előtte megbeszéljük, ki hány emberrel érintkezett a közelmúltban. Minél több az érintkezés, annál nagyobb a veszélye a koronavírus terjedésének

– írták.

A RIVM azokhoz is intézett néhány szót, akiknek a hosszútávú partnerei megbetegedhetek.

Ne szexelj a partnereddel, ha a fertőzés gyanúja miatt izolálni kellett őt

– magyarázták. Ilyen esetekre megoldásként erotikus történetek mesélését vagy közös maszturbálást javasolnak.

A távolságtartásra vonatkozó óvintézkedések március 23-án léptek életbe Hollandiában, de ezek jóval enyhébbek voltak a szomszédos országokhoz képest, mert például az alacsony létszámú összejövetelek engedélyezettek maradtak.

Hollandia hétfőn kezdett el enyhíteni a korlátozásokon, ennek értelmében a szépség- és masszázsszalonok, fodrászok, könyvtárak megnyithattak.

Az országban eddig 43 880 embernél azonosították a vírust és több mint 5500-an meghaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik