Belföld koronavírus

Már több mint 1000 magyar kigyógyult a koronavírusból

3313 főre nőtt az azonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon, ugyanakkor már 1007-en felgyógyultak a betegségből – közölte kedden a kormányzati honlap. Ez alapján

hétfőről keddre mindössze 29 fővel emelkedett a regisztrált új fertőzöttek száma. 

Négy krónikus beteg hunyt el, ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent, hétfőn még 1905-en voltak. Ugyancsak csökkent a kórházban ápoltak száma: hétfőn még 782-en voltak kórházban, kedden már csak 746-an. 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Bejött Orbán számítása, május 3-án tetőzhetett a járvány
Kevesebb mint két héttel 36 ezer kórházi ágy kiürítésének elrendelése után már május eleji csúccsal számolt a kormány. Most úgy fest: valóban akkor volt a legtöbb, de alig kétezer aktív koronavírus-fertőzött. Ilyen pontos volt a korrigált járványügyi előrejelzés, Orbánnak lottóznia kéne, vagy a szavaihoz igazítják a statisztikát?

A kormányzati honlapon hétfő este azt írták, hogy az elmúlt héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma, szintjük az április közepén mért helyzetre csökkent. A hétfőn mért adatok szerint 782 embert ápoltak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztetőgépen. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek egy-két hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.

Jelezték azt is, hogy május 8-án a kórházban ápoltakról közölt adat téves kórházi adatszolgáltatás miatt nem volt pontos.

A hibás adatot közlő kórház utólag korrigálta az adatot, eszerint helyesbítjük mi is ezúton az aznapi adatot,

írták. Május 8-án, pénteken 1132 kórházban ápolt betegről adott számot a honlap, a javított adat 891.

A megyei bontást tekintve az elmúlt napokban Budapest és Pest megye mellett Zala, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Fejér megyében is regisztráltak néhány új beteget.

Made with Flourish

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik