Nagyvilág koronavírus

Újraindulás: Berlinben még a fodrászhoz is űrlapot kell kitölteni, hajmosás nincs

Nemcsak Magyarországon, hanem Európa számos országban lazítottak a mai naptól az eddigi korlátozásokon, ám mint arra korábban már sokan figyelmeztettek, az élet még korántsem zökkent vissza a régi kerékvágásba.

Mehetek a telekre? És orvoshoz? Vidéken mindent lehet? Kötelező a maszk? Így szakad ketté az ország mától
Újra átalakul az életünk, kettészakad az ország. Végigvesszük, kire milyen szabályok vonatkoznak mától, legyen fővárosi vagy vidéki, érettségiző, 65 évnél idősebb, külföldről hazatérő vagy elhalasztott műtétre váró beteg.

Szembesülhettek ezzel például azok a németek is, akik hétfőn felkeresték a hat hét után kinyitó fodrászatokat, ahol szigorú előírások mellett kezdődhetett újra a munka.

A vendégek csak előzetes telefonos egyeztetés után érkezhetnek, hiszen egyszerre csak egyikük tartózkodhat az üzletben, természetesen maszkban, ahogy a fodrász is. Hajvágás csak szárazon engedélyezett, a felületeket pedig rendszeresen fertőtleníteni kell. Berlinben még arra is megkérik a vendégeket, hogy töltsenek ki egy űrlapot a személyes adataikkal, mielőtt helyet foglalnak a fodrász székében.

Udo Walz sztárfodrász szerint ezzel együtt nagyon ráfért már a németekre az újranyitás, úgy tapasztalta, néhányan ugyan megpróbálták maguknak legvágni vagy befesteni a hajukat, de ez általában rosszul sült el – mondta a CNN-nek. Az ő szalonjában már három hétre előre foglalt minden időpont, de más fodrászok is arról számoltak be, hogy elárasztották őket a vendégek megkeresései.

Kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik