Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: Chilében gyógyultnak számolják a halottakat

Alaposan meglepett mindenkit a chilei egészségügyi kormányzat, miután kiderült, valószínűleg nem teljesen fedi a valóságot a koronavírus halálos áldozatainak száma az országban, mivel az elhunytakat egy váratlan fordulattal a gyógyultak között tartják számon, írja a Fox News.

Jaime Manalich egészségügyi miniszter a hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a halottakat a gyógyultakhoz számolják, mert már nem fertőznek.

898 páciensünk nem fertőző már, ők nem fertőzőforrások többé. Ezek az emberek vagy 14 nap után is negatív tesztet produkáltak, vagy sajnálatosan elhunytak

– közölte a miniszter.

Chilei sajtóértesülések szerint a kormány nemzetközi szakértőkre hivatkozva számol ilyen finoman szólva is sajátos módon.

A Johns Hopkins University adatai szerint Chilében eddig 7917 pozitív koronavírusos esetet azonosítottak és 92-en haltak meg, arról azonban nincs adatuk, hogy mennyien gyógyultak fel.

A dél-amerikai országban éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el korábban, és bezáratták az iskolákat leghamarabb májusig. Országos kijárási korlátozás nincs, azt csak az ország néhány részére alkalmazzák.

Kiemelt kép: Hector Andrade/Photosport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik