Nagyvilág koronavírus

Öngyilkos lett egy amerikai tinédzser a korlátozó intézkedések miatt

Edzője szerint képtelen volt megbírkózni a kényszerű otthon maradás okozta stresszel.

Öngyilkos lett egy 15 éves lány Kaliforniában, mert képtelen volt megbírkózni azokkal a korlátozó intézkedésekkel, amelyeket a koronavírus-járvány terjedése miatt hoztak meg az államban. Jo’Vianni Smith felakasztotta magát, holttestére a múlt héten, otthonukban találtak rá – írja a Dailymail.

Az eset bejelentése után a lány edzője nyilatkozott egy helyi lapnak, ő jegyezte meg, hogy az öngyilkosságot talán a kényszerű otthon maradás miatti stressz válthatta ki. A beszámolók szerint Jo’Vianni másodéves gimnazista volt, jó jegyei voltak és igen aktív közösségi életet élt, kosárlabda- , és softball edzésekre járt, és zenélni is tanult.

A lány anyja teljesen összetört. Mint elmondta, tudta nagyon jól, hogy a tinédzserek számára mennyire nehéz ez a mostani szituáció, épp ezért naponta többször is beszélt a saját gyerekeivel a helyzet átvészeléséről, és arra bíztatta őket, hogy keressék a kapcsolatot a barátaikkal. Elképzelése sincs arról, min mehetett keresztül a lánya, hogy végül csak az öngyilkosságban látott kiutat. A nő hozzátette még azt is, hogy lánya nem hagyott búcsúlevelet, így tényleg csak találgatni tudnak az okokat illetően.

Az édesanya arra bíztatja a szülőket, hogy kiemelten figyeljenek oda a gyerekeikre, és ne várják meg, hogy a bezártság okozta szorongás olyan kereteket öltsön, ahonnan már nincs visszaút.

Kaliforniában a korlátozó intézkedések határozatlan időre szólnak, egyes értesülések szerint május közepén kezdthetnek lazítani a szabályozásokon. Az államban a regisztrált fertőzöttek száma átlépte a 20 ezer főt, és eddig 651-en haltak bele a járványba.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik