Nagyvilág koronavírus

112 thai egészségügyi dolgozó került karanténba az elhunyt magyar turista miatt

Mint korábban megírtuk, meghalt egy 25 éves magyar állampolgár Thaiföldön, aki súlyos motorbalesete miatt került kórházba Phuket szigetén, ám kimutatták nála a koronavírus-fertőzést is. A magyar külügy tájékoztatása szerint halálát az első hírekkel szemben nem a vírus, hanem a baleset során elszenvedett súlyos sérülések okozták.

Egy Bangkok Postban megjelent – elsőként a 444.hu által szemlézett – cikk szerint a március 25-én nyakcsigolyatörést szenvedett férfi a műtétet követően tudatánál volt és beszélni is tudott, napokkal később azonban belázasodott és nehéz légzése támadt. Múlt pénteken halt meg (a Bangkok Post továbbra is azt állítja, hogy koronavírusban).

A magyar turistánál azért kezdtek gyanakodni a koronavírusra, mert március 29-én meglátogatta egy barátja a patongi Soi Bangla nevű vigalmi negyedből, amit a járvány epicentrumaként tartanak számon a szigeten. Ezt követően derült ki, hogy a magyar turista is eltöltött ott két hetet, korábban pedig Malajziában is járt.

A kórház igazgatója megdöbbenését fejezte ki, amiért a magyar férfi nem jelezte, hogy fertőzött területről érkezett. Emiatt a kórház dolgozóit, összesen 112 személyt kellett karanténba helyezni, azonnal le is tesztelték őket, 94 vizsgálat negatív eredményt hozott, 18 eredményt még várnak.

Kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik