Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: a Közel-Keleten is továbbnőtt a halottak száma

A Közel-Keleten is nőtt vasárnap a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződöttek és a halottak száma, a térségben továbbra is Iránban a legsúlyosabb a helyzet, ahol már 2640-en haltak meg, több mint 38 ezren pedig elkapták a kórt – írja az MTI.

  • Iránban: elmúlt 24 órában 123-an haltak meg, 2901 ember pedig megfertőződött. Az országban összesen 38 309 fertőzött van, ezzel párhuzamosan 12 391 ember felépült a kórból.
  • Izraelben : 3 ezer 865-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma az egészségügyi minisztérium közleménye szerint, ami szombathoz képest négyszázöt új beteget jelent. A fertőzöttek közül hatvanhatan súlyos állapotban, közülük ötvennégyen lélegeztetőgépen vannak. A halálos áldozatok száma továbbra is tizenkettő.
  • Ciszjordániában: a Palesztin Hatóság területén kilencvenötre emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak száma a szerdai hatvanról.
  • Szaúd-Arábiában: a hatóságok vasárnap megtiltották a belépést Dzsidda kormányzóságba, ahol előrébb hozták a kijárási tilalom kezdőidőpontját, helyi 19 óráról 15 órára – számolt be az SPA helyi hírügynökség vasárnap. Hasonló intézkedéseket léptettek életbe a múlt héten a fővárosban, Rijádban, valamint Mekkában és Medinában.

Kiemelt kép: Ultraortodox zsidó férfiak imádkoznak a jeruzsálemi Siratófalnál 2020. március 15-én, amikor Izraelben bezártak minden oktatási és egyéb, nem létfontosságú intézményt, illetve üzletet, és megtiltottak minden tíz főnél nagyobb gyülekezést az új típusú koronavírus-járvány terjedése miatt. Az imahelyeken, a zsinagógákban, a templomokban és a mecsetekben is csak tízen lehetnek együtt, egymástól kétméteres távolságra imádkozva. MTI/AP/Mahmúd Illean

Ajánlott videó

Olvasói sztorik