Nagyvilág koronavírus

Romániában 13-an haltak meg a járvány miatt

Egyetlen nap alatt 144 új esetet azonosítottak, így meghaladta a 900-at a fertőzöttek száma.

Romániában eddig 906 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, írta a Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai alapján a Maszol.ro. Az elmúlt 24 órában 144 új koronavírussal fertőzöttet  regisztráltak a hatóságok. Szerda délutánig 13 halálos áldozatot követelt a járvány.

Az új fertőzöttek 3 és 79 év közöttiek. A fertőzöttek közül 86-ot gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, közülük 53-at Temesváron, 23-at Bukarestben, hatot Craiován, kettőt Konstancán, egyet-egyet Iaşi-ban és Kolozsváron.

Eddig 167 ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. A csendőrség és a rendőrség 1336 bírságot rótt ki az otthoni elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt, míg 18 ember ellen azért, mert a határon hamisan nyilatkoztak.

Az éjszakai kijárási tilalmat előíró rendelet érvénybe lépése óta már 450 embert helyeztek hatósági karanténba, mert nem tartották tiszteletben az otthoni elszigetelésre vonatkozó előírásokat. Nyolc, hatósági karanténban lévő ember elhagyta a karanténközpontot, ezért újabb 14 napra vesztegzár alá vonták őket.

Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik