Nagyvilág koronavírus

Már több mint 5 ezer fertőzött van Ausztriában és 31 halott

Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint szerda délutánra 5.560-ra nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest csaknem 18 százalékos növekedést jelent.

A halottak száma 31-re emelkedett.

A legtöbb koronavírussal fertőzött beteget Tirol tartományban diagnosztizálták (1.393 fő); a második helyen Felső-Ausztria áll (915 fő). Alsó-Ausztriában 750-en, míg Bécsben 702-en fertőződtek meg koronavírussal. Eddig 32.407 esetben végezték el a koronavírus-tesztet.

Tirolban azzal vádolják a tartomány vezetését, hogy későn hoztak óvintézkedéseket, így túl későn zárták be a hoteleket és a sípályákat; Günther Platter (ÖVP) tartományi vezető ellen emiatt feljelentést tettek.

A szívügyemnek tekintem Dél-Tirolt

– nyilatkozta Sebastian Kurz kancellár szerdán a “Dolomiten” című helyi napilapnak. Kurz ígéretet tett arra, hogy a kormány segítséget nyújt a koronavírussal legjobban sújtott tartománynak a betegek ellátásában, így többek között védőfelszereléseket is szállítanak a településekre. Hangsúlyozta, hogy az együttműködés nemcsak üres szavakat jelent, hanem naponta tettekben is megnyilvánul.

Kiemelt kép: Egészségügyi dolgozó egy utas testhőmérsékletét méri az ausztriai Gries am Brenner település és az osztrák-olasz határ közötti parkolóban 2020. március 10-én. Az osztrák határon az Olaszországból érkező járműveket szúrópróbaszerűen ellenőrzik a koronavírus-járvány terjedése miatt. Olaszországban eddig 463 ember halt meg a járvány következtében. MTI/AP/Kerstin Joensson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik