Nagyvilág koronavírus

Németország lezárja határait

Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát hétfő reggel 8 órától a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vasárnap este. Arról is döntöttek, hogy a német-dán határt is lezárják.

Seehofer tájékoztatóján kiemelte, hogy a járvány megfékezéséhez vissza kell fogni az emberek közötti érintkezést, amihez a határon átívelő közlekedés korlátozása is hozzátartozik. Ezért felszólítják a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak.

Az áruforgalmat fenntartják, és az ingázó munkavállalóknak is engedélyezik a határátkelést. Senki mást nem engednek át, akinek nincs nagyon nyomós oka az utazásra. A hazatérő német állampolgárok viszont természetesen beléphetnek. Az intézkedés ideiglenes, de visszavonására egyelőre nincs határidő. Korábban több szomszédos állam, Lengyelország, Csehország és Dánia is lezárta határait a járvány miatt.

Németországban vasárnap este 5627 koronavírus-fertőzést tartottak számon. Ez 1412 esettel több az egy nappal korábbi 4233-nál. A járványban 13 ember halt meg eddig.

Kiemelt képünkön a már lezárt lengyel-német határ. Fotó: Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbild/dpa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik