Nagyvilág koronavírus

Brutálisan felgyorsult a koronavírus Európában

Soha ennyien nem betegedtek meg a koronavírustól egyetlen nap alatt, mint szombaton Olaszországban. 3500 ember kapta el a vírust, 175 ember halt meg. Eddig összesen 1441 halott van, és a megbetegedések száma elérte a 21 ezret.

Franciaországban három nap alatt duplázódott meg a koronavírusos fertőzöttek száma, most 4500 betegnél tartanak. 91 ember halt meg eddig, és 300 van kritikus állapotban, a felük a Le Monde szerint 60 évesnél fiatalabb, ami nem egyezik azzal, amit eddig a vírus által veszélyeztetettekről tudtunk.

Spanyolországban egy nap alatt 1500 új megbetegedést regisztráltak, amivel már majdnem olyan rossz helyzetben vannak, mint Olaszország. Itt még csak összesen 5703 beteg van, de nagyon gyorsul a megbetegedések száma.

Eközben Donald Trump kiterjesztette az teljes kontinentális Európát érintő beutazási tilalmat Nagy-Britanniára és Írországra is. Eleve sokan nem értették, hogy miért nem voltak benne, hiszen Nagy-Britanniában több koronavírusos beteg van, mint Európa nagy részén. A helyzetről itt írtunk részletesebben.

Trump egyébként azt mondta, végre tesztelték koronavírus gyanújával, és jelenleg is várja az eredményeket. Az amerikai elnök többször is érintkezett olyan személyekkel, akik korábban közvetlen kapcsolatban voltak később koronavírus-fertőzést kapott emberekkel. Ráadásul a kora alapján a különösen veszélyeztetett rétegbe tartozik. Mike Pence alelnök szintén érintkezett fertőzöttekkel az elnök golfklubjában. Az Egyesült Államok már 49 államában van jelen a vírus.

Magyarországon eközben egyetlen nap alatt másfélszeresére nőtt a fertőzöttek száma. Szombaton összesen 11 új beteget jelentettek be, mindannyian magyarok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik