Nagyvilág koronavírus

Nepál lezárta az összes hegycsúcsot a hegymászók előtt

A koronavírus miatt Nepál minden hegycsúcsát lezárta, köztük a Mount Everestet is a tavaszi hegymászószezonra a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására – írja az MTI.

A nepáli kormány szóvivője pénteken elmondta, hogy a márciustól májusig terjedő időszakra – a főszezonra – tervezett összes expedíciót lefújták. Nepálban található a világ 14 legmagasabb hegycsúcsa közül nyolc, köztük a Mount Everest, amely 8850 méterrel a világ legmagasabb pontja. Az idegenforgalmi miniszter a koronavírus terjedése miatti elővigyázatosságra hivatkozott a döntés indoklásakor.

Az országban egyelőre csak egy megerősített koronavírus-fertőzött van, egy Kínában tanuló diák, aki hazalátogatott. Mindeddig 450 embert teszteltek koronavírus-fertőzés gyanújával.

Kiemelt kép: Lengyel Ferenc elindul a csúcs felé a Manaszlu 4900 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő alaptáborából 2019. szeptember 15-én. A Kalifa Alpin csapat hegymászója a 8163 méteres hegycsúcs meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül. Az egykori idegenlégiós egy nap pihenés és a tradicionális púdzsa szertartást követően indult el és ért az 5800 méteres magasságban kiépített 1-es táborba. MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik