Nagyvilág koronavírus

Elhagyta az otthoni karantént, félholtra verték

Szomszédja szó szerint megpróbálta beleverni az Olaszországból hazatért román férfi fejébe a szabályokat.

A Főtér.ro szerint a Valcea megyei Lalosu településen egy férfit nagyon megvertek, mert megszegte az otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályokat, kiment az utcára a 14 napos határidő előtt. A házi karantént azért rendelték el neki, mert Olaszországból tért haza. Azt mondta, otthonát azért hagyta el, mert valamilyen okmányra volt szüksége a polgármesteri hivatalból.

Egy falubelije meglátta az utcán, kérdőre vonta, majd rövid szóváltás után, módszeresen verni kezdte a renitens férfit. Az önkéntes járványrendőr ellen garázdaság, a járványveszélyre fittyet hányóra az elkülönítésre vonatkozó szabályok megszegése miatt indult büntetőeljárás. A Maszol.ro szerint az olaszországi vendégmunkást mentő vitte a megyei sürgősségi kórházba.

Közben 12 ember Craiován csak a hatóságok hosszas unszolására vonult be a karanténnak kijelölt szállodába. Olaszországból tértek haza, rendőrségi konvoj kísérte őket a nagylaki határátkelőtől. Volt, aki arra hivatkozott, hogy két hónapos csecsemőjével nem vonulhat be, de akadt olyan is, aki arra hivatkozott, hogy a kutyája nem bírja a bezártságot.

Kiemelt kép: Politia Romana / Facebook 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik