Nagyvilág koronavírus

Megtartotta első virtuális audienciáját a pápa

A Vatikán átvette az olasz kormány óvintézkedéseit, lezárta a látogatók előtt a Szent Péter teret.

Ferenc pápa a koronavírus-járvány miatt szerdán csak virtuális audienciát tartott. Azt egyenes adásban közvetítette az olasz köztévé, és az interneten is lehetett követni. A katolikus egyházfőnek ez volt az első ilyen „távközléses kihallgatása”. Ferenc pápa többnyire a Szent Péter téren tartja szerdánként az általános audienciát. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött és tízezreket vonz, emlékeztetett az MTI.

Ezúttal üres volt a tér, mert a Vatikán is átvette az olasz kormány drasztikus óvintézkedéseit, így a tömegrendezvények elnapolását.

„Őrültek háza van, senki nem ért semmit” – az itthoniakat figyelmeztetik az olaszországi magyarok
Telített intenzív osztályok, kényszerű szelektálás a betegek között, nehezen regulázható fiatalok – többek között ezekről is beszámoltak Olaszországban élő magyarok, egyikük kint ragadt turistákat próbál hazajuttatni Magyarországra.

Ferenc pápa ezúttal megköszönte az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját, tolmácsolta együttérzését a járvány betegeivel, de kitért arra is, hogy a világ ne feledkezzen a szíriai menekültek sanyarú helyzetéről a török-görög határon. A vatikáni könyvtárban ülve beszélt, papok tolmácsolták szavait.

A 83 éves Ferenc pápa kedden vatikáni miséjén arra kérte a papokat, hogy legyenek bátrak, látogassák meg az új koronavírussal megfertőződött betegeket.

Olaszországot sújtja Kína után a leginkább a ragály: kedd estére már 631 halottja volt a járványnak, a bizonyítottan a kórtól fertőzöttek száma pedig tízezer fölé emelkedett.

Kiemelt kép: Ferenc pápa vatikáni könyvtárában tartja  hetenkénti általános kihallgatását március 11-én. A koronavírus- járvány miatt a Vatikán átvette az olasz kormány óvintézkedéseit, lezárta a látogatók előtt a Szent Péter teret. MTI/EPA/Vatikáni Média

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik