Nagyvilág koronavírus

Öt újabb európai országban van halálos áldozata a koronavírusnak

Írországban, Belgiumban, Bulgáriában, Albániában és Svédországban is van már halálos áldozata az új kínai koronavírusnak, derül ki a BBC tudósításából.

Mint írják, Írországban szerda reggelre virradóan hunyt el egy páciens az ország keleti részén. Az áldozat sajtóértesülések szerint idős volt. Az íreknél eddig 34 esetben diagnosztizálták a vírust.

Belgiumban hárman is meghaltak szerdán: egy 73 éves férfi, egy 86 éves férfi és egy 90 éves nő halt bele a betegségbe.

A bolgár egészségügyi minisztérium szerint Bulgáriában egy 66 éves nő a koronavírus első áldozata. Őt tegnap vitték kórházba Szófiában, és a hatodik volt, akinél azonosították a fertőzést az országban.

Albániában egy 73 éves nő halt meg a koronavírus-fertőzésben egy durresi kórházban. Az egyébként krónikus veseelégtelenségben szenvedő páciens korábban két hónapot töltött Bolognában. A Top Channel helyi televízió szerint a páciens nem tudván, hogy beteg, megfertőzhette több családtagját, illetve az orvosi kezelőszemélyzetet is, mivel több napot töltött kórházban mire kimutatták nála a fertőzést. A családot és az egészségügyi dolgozókat elkülönítették a teszteredmények elkészültéig. Albániából eddig 12 fertőzöttet jelentettek.

Svédországban is meghalt egy idős beteg – tájékoztatott a Karolinska egyetemi kórház Stockholmban. A közlés szerint a Covid-19 vírusfertőzés mellett a páciensnek egy másik betegsége is volt. Svédországból eddig 486 fertőzöttet jelentettek.

Országos veszélyhelyzetet hirdet a kormány, az egyetemi épületek bezárnak
Beutazási tilalmat rendel el a kormány Kínából, Dél-Koreából, Iránból és Olaszországból is.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik