Nagyvilág koronavírus

Trump szerint veleszületett képessége, hogy ért a koronavírushoz

Donald Trump pénteken ellátogatott az amerikai Járványkezelési- és Megelőzési Központba, ahol egy BBC által közzétett videó szerint azt magyarázta az őt kísérő embereknek, hogy miért ilyen kompetens a koronavírussal kapcsolatos kérdésekben.

Mesélt a bácsikájáról, Dr. John Trumpról, aki a leghíresebb tudományos karral rendelkező egyetemen, a Massachusetts Institute of Technology-n tanított hosszú évekig, és az elnök szerint egy szuperzseni volt. Nem csoda hát, hogy Donaldra is ragadt valami ebből a nagy tudásból, amit most ebben a rendkívüli helyzetben kamatoztatni tud.

„Szeretem ezt a dolgot, tényleg megértem” – bizonygatta Trump, hozzátéve, tapasztalatai szerint az emberek nagyon meg vannak lepődve, hogy ért a koronavírus-járványhoz.

Az összes doktor itt azt kérdezi tőlem, hogyan tudok ennyi mindent erről. Talán van egy velemszületett képességem erre, talán ezzel kellett volna foglalkoznom az elnökség helyett

– töprengett hangosan.

Az elnök kijelentette azt is, az Egyesült Államokban mindenkik megkapja a tesztet, akinek szükséges szüksége van rá, és a „tesztek gyönyörűek”.

Trump olyannyira biztos saját virológiai ismereteiben, hogy múlt héten a Fox Newsnak leszögezte: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) helytelenül becsüli 3,4 százalékra a koronavírus halálos áldozatainak arányát, szerinte ugyanis 1 százalék a helyes szám.

Kép: AFP

A koronavírus csak most kezd el igazán terjedni az Egyesült Államokban
Egyre gyorsabban nő a megbetegedések és a halálos áldozatok száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik