Nagyvilág

12 éves kislányt molesztált az újvidéki orvos

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték a 66 éves férfit.

Az újvidéki orvost azzal gyanúsítják, hogy egy 12 éves kislány ellen szexuális bűncselekményt követett el. Az ügyészség előzetes letartóztatását azzal indokolta, hogy a 66 éves férfi így nem tudja befolyásolni a tanúkat, kizárható a bűnismétlés, és a közvélemény is megnyugodhat, írta a Szabad Magyar Szó.

A rendőrség közleménye szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy a 12 éves lányt arra kérte, illetlen helyen fogdossa őt. Ezért pénzt adott neki. Szerb sajtóértesülések szerint a gyanúsított lakásában és hétvégi nyaralójában is házkutatást tartottak, a rendőrök lefoglalták a táblagépét, számítógépét és mobiltelefonját.

Korábban egy alapítvány vezetője közölte, hogy Újvidéken letartóztattak egy igazságügyi szakértőt, mivel többször szexuálisan zaklatott és bántalmazott egy kislányt. Az orvos a kiskorú elleni szexuális bűncselekményért legkevesebb egy év börtönt kaphat, a legsúlyosabb büntetés tíz év börtön lenne. A férfit tizenegy éve szexuális bűncselekmény miatt már feltétes szabadságvesztésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik