Nagyvilág

Sámánista volt a román kémfőnök, vádlott lett

A szertartások mellett bűnbandát szervezett, belekóstolt a dílerkedésbe is.

A Maszol.ro szerint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség Gelu Olteant azzal vádolja, hogy élettársával és egy brit állampolgárral sámánszertartásokat szerveztek. Azokon az Amazonas vidéki törzsek által használt, hallucinációt előidéző főzeteket fogyasztottak.

A vádak között szerepel a szervezett bűnözői csoport létrehozása, drogcsempészés, illetve kereskedelem mérgező anyagokkal.

Gelu Oltean, Vanessa Youness és Thomas Lishman 2017-től tavaly decemberig Romániában, Mexikóban, Spanyolországban, Hollandiában és Franciaországban működtetett bűnözői csoportot. Tetemes haszonra tettek szert illegális drogügyletekkel.

A vádirat szerint a brit állampolgár összejövetelein a hallucinogén hatású dimetiltriptamint tartalmazó ayahuascát fogyasztottak. A főzet a megengedettnél nagyobb mennyiségű arzént, alumíniumot és higanyt tartalmaz, ezért mérgező.

A nő volt a keresztanya

A szeánsz helyszínéül Vanessa Youness Dâmboviţa megyei klinikáját szemelték ki. A résztvevőknek 550, illetve 1100 eurót kellett fizetniük belépőként, attól függően, hogy egy- vagy kétágyas szobában kértek szállást.

A szertartást tavaly decemberben háromnaposra tervezték, dez első nap lecsaptak a nyomozó hatóságok. Az ügyészek szerint előző évben már tartottak húsz ilyen szeánszot. Azokat Thomas Lishman vezette, Vanessa Youness közreműködésével.

A nő kezdeményezte a bűnbanda szervezését, amiben azonban élettársa, az egykori kémfőnök támogatta. A vádirat szerint Gelu Oltean feladata volt a törvényesség látszatának megőrzése a sámánista drogbuliknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik