Nagyvilág koronavírus

Orbán Viktor védőmaszkokat ígért Szlovákiának

A koronavírus-fertőzés volt a téma szlovák kormány ülésén.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök csütörtökön utasította a minisztériumokat, hogy a koronavírus terjedése miatt korlátozzák a minimumra a külföldi szolgálati utakat, írta meg az Új Szó.

A kormánytagok nemcsak a kormányfőtől, hanem a külföldi kollégáiktól is értesülnek a legfrissebb információkról, amelyek rendelkezésre állnak, hogy folytathassák a kommunikációt

– tette hozzá. A csütörtöki kormányülésen téma volt a hiányzó védőfelszerelések ügye is. Pellegrini közölte, már hétvégére biztosítják a maszkokat az orvosoknak.

Ne keltsünk pánikot, hogy ötmillió embernek védőmaszkokkal kell futkosnia az országban

– figyelmeztetett a kormányfő, majd bejelentette, megállapodott  Orbán Viktorral abban, sürgős esetben Magyarország azonnal tud biztosítani védőmaszkokat Szlovákiának.

A két politikus szerdán Prágában találkozott, amikor a visegrádi országok vezetői egyebek mellett a koronavírus-helyzetről egyeztettek csúcstalálkozójukon.

Orbán Viktor szerint azon áttekintették a veszélyeket, az óvintézkedéseket, összehangolták a kormányok tevékenységét. Az információcsere mellett arról is megegyeztek, hogy szükség esetén konkrét segítséget is nyújtanak egymásnak, például a védőeszközök beszerzésében.

Orbán: Most csak azt tudom mondani a magyaroknak, hogy semmi lazaság
A miniszterelnök szerint ebből Magyarország sem tud kimaradni.

Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik