Belföld koronavírus

Koronavírus: azt kérik, hogy egészséges emberek ne használják a szájmaszkot

Láng-Bognár Kinga, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt kérte, hogy egészséges emberek ne használják a szájmaszkot. A maszkokat hazai börtönökben gyártják, kiszállításuk a gyógyszertárakba pedig már megkezdődött – közölte Láng-Bognár Kinga.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: 1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll, ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról gondoskodnak, valamint napi 25 ezer maszkot készítenek. Hiány tehát nincs, de mivel sokan vásároltak maszkot az utóbbi időben, előállhat olyan helyzet, hogy nem lehet kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba – közölte.

Megjegyezte: a maszk nem a megfertőződéstől véd, hanem annak megakadályozását segíti, hogy egy fertőzött továbbadja a betegséget. Minden felszerelést biztosítanak, ami a védekezéshez szükséges – mondta. Indokolatlannak nevezte, hogy a háziorvosok védőruhát, overállt viseljenek.

A Virológia Pécs Facebook oldala pedig tisztázza azt a kérdést, hogy mi a különbség a sebészi maszk és az FFP3 maszk között.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik