Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: luxuskaranténba zárják Örményországban a gyanús pácienseket

Koronavírus gyanúja miatt alapvetően kellemetlen karanténban tölteni két hetet, de Örményországban ötcsillagos körülmények közt üthetik el az időt a potenciális fertőzöttek, írja az RT orosz hírcsatorna a honlapján.

A hegyvidéki ázsiai országban mostanáig 32 embert helyeztek karanténba a vírus gyanújával, miután kapcsolatot létesítettek egy fertőzött örmény férfivel, aki a hétvégén tért haza Iránból.

A koronavírus miatt elzárt honfitársainkat mindennel ellátjuk egy ötcsillagos szállodában. A külvilággal egyáltalán nem tudnak kapcsolatot létesíteni

– írta Facebook-oldalán Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök.

A kormányfő egy videót is posztolt a közösségi oldalon, melyen az látszik, hogy védőszerelésben lévő egészségügyi szakemberek viszik a szállodai szobákba az élelmet a feltételezett betegeknek.

A hotelben nincs más vendég, csak a karanténba helyezettek, de egyelőre egyiküknél sem jelentkeztek a koronavírus tünetei, mindannyian jól érzik magukat.

A szálloda egy népszerű síkomplexumban található 2100 méteres tengerszint feletti magasságban 50 kilométerre a főváros Jerevántól.

Van benne uszoda, dohányszószoba és még kaszinó is. Igaz, az ott tartózkodók számára ennek nem sok hozzáadott értéke van, mert nem hagyhatják el a szobáikat.

A koronavírus-járvány kirobbanása óta eddig több mint háromezer ember halt meg a betegségben.

Koronavírus: a 31. betegnél lett gyanús, hogy egy szekta áll a járvány hátterében
A Sincshondzsi keresztény egyház alapítója halhatatlan Messiásnak tartja magát. A hívők betegség esetén sem maradhatnak távol az istentiszteletektől, ez vezetett odáig, hogy tömegek betegedtek meg koronavírussal Dél-Koreában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik