Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: daganatos betegekkel foglalkozik az egyik brit fertőzött

Az Telegraph értesülései szerint egy Hertfordshire-ben található, daganatos betegek számára fen tartott centrumban dolgozik az egyik új, koronavírussal fertőzött brit férfi. A szigetországban eddig 36 fertőzüttet regisztráltak, Boris Johnson miniszterelnök a COBRA vészhelyzeti bizottsággal egyeztet a nap folyamán.

Világszerte több mint 90 ezer beteget tartanak nyilván, mára Kínán kívül a fertőzés gyorsabban terjed, mint a járvány gócpontjának számító ázsiai országban. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfőn közölt adatai szerint vasárnap éjfélig 202 új beteget diagnosztizáltak Kína szárazföldi részén, ahol az összes eddig jelentett fertőzött száma ezzel meghaladta a 80 ezret. Közülük immár több mint 44 ezren gyógyultak meg, és közel 33 ezren állnak még mindig kezelés alatt.

Már több mint háromezren haltak bele a koronavírusba
Kínán kívül már gyorsabban terjed a betegség, mint Kínán belül.

A koronavírus a légutakat támadja meg, tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy más légúti fertőzés tüneteihez. A koronavírus lappangási ideje 1-14 nap, ám ez idő alatt is képes továbbterjedni. A esetek kb. 80 százalékában a betegség enyhe, kb. 15 százalékban súlyos, és 5 százalékban kritikus lefolyású. Itt minden fontos tudnivalót összefoglaltunk:

Kiemelt kép: John Keeble/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik