Nagyvilág koronavírus

Már több mint háromezren haltak bele a koronavírusba

Globálisan meghaladta a 3000 főt a koronavírus halálos áldozatainak száma, miután Kína 42 új áldozatról számolt be — írta meg a BBC.

Az áldozatok több mint 90 százaléka a közép-kínai Hupej-tartományban élt, itt tört ki a mára Európát, Ausztráliát és az Egyesült Államokat is elérő járvány. Kínán kívül további tíz országban követelt halálos áldozatokat a beteség, köztük Iránban, ahol már több mint 50-en vesztették életüket és Olaszországban, ahol több mint 30 személyt nem tudtak megmenteni.

Világszerte több mint 90 ezer beteget tartanak nyilván, mára Kínán kívül a fertőzés gyorsabban terjed, mint a járvány gócpontjának számító ázsiai országban. 

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfőn közölt adatai szerint vasárnap éjfélig 202 új beteget diagnosztizáltak Kína szárazföldi részén, ahol az összes eddig jelentett fertőzött száma ezzel meghaladta a 80 ezret. Közülük immár több mint 44 ezren gyógyultak meg, és közel 33 ezren állnak még mindig kezelés alatt. A súlyos állapotban lévő páciensek száma vasárnap éjfélig 7110 volt Kína-szerte. Országosan további 715 fertőzésgyanús esetet tartanak számon. Újabb 42 elhunyttal a halálos áldozatok száma Kína szárazföldi részén elérte a 2912-t.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik