Nagyvilág

Erdogan: Hamarosan milliók kelnek útra Európa felé

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában civil szervezetek képviselői előtt, hogy a Nyugat is ki fogja venni a részét a migráció jelentette teherből. Erdogan a török-görög határra érkező migránstömegekre utalva jelezte:

a tegnapi nappal a számok nagymértékben növekedtek és csak nőnek tovább.

A Deutsche Welle cikke szerint a török elnök egy másik hétfői rendezvényen is a határok nyitva tartásáról beszélt. A televízióban is közvetett kormánypárti eseményen azt mondta: véget ért az a korszak, amelyben Törökország egyoldalúan tett áldozatokat a menekültekért.

Százezrek keltek útra Európa felé, hamarosan milliókról beszélhetünk

— jelentette ki, ismét felszólítva Európát, hogy vállaljon felelősséget a migránskérdés kezelésében.

Eddig tízezrek rekedtek a senki földjén a török-görög határon, miután Ankara úgy döntött, átengedi országa területén az Európába igyekvő szíriai menekülteket. Ma megtörtént az első tragédia – állítja a Cumhuriyet című török lap, a görög kormány viszont szerint viszont álhír terjed, a török propagandát emlegetik.

Lelőtt menekültről készült videó jelent meg, a görög kormány cáfol
Tízezrek rekedtek a senki földjén a török-görög határon, miután Ankara úgy döntött, átengedi országa területén az Európába igyekvő szíriai menekülteket. Ma megtörtént az első tragédia – állítja a Cumhuriyet című török lap. a görög kormány szerint viszont álhír terjed, a török propagandát emlegetik.

Kiemelt kép: STR/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik