Nagyvilág

Bugár Béla bejelentette lemondását

Bejelentette lemondását Bugár Béla, a Most-Híd elnöke vasárnap, a szlovák-magyar vegyes párt gyenge választási eredményére reagálva.

A Most-Híd a parlamenti választáson nagyon gyengén szerepelt, a nem hivatalos végeredmények szerint a 13. helyen végzett a voksok 2,05 százalékát megszerezve. Ez kevesebb, mint egyharmada a négy évvel korábbi eredményüknek.

Az eredmény nagyon rossz, sokkal jobbat vártunk

— mondta Bugár. Bejelentette: lemond a pártelnöki posztról, de nem távozik teljesen a politikából, mint mondta, továbbra is segíteni akarja pártját.

Bugár Béla nem jelölte meg utódját a párt élén, azt mondta: erről majd a párt szervezetei döntenek. Ugyanakkor Ravasz Ábel – a párt egyik fiatal politikusa, egyik alelnöke és jelenlegi kampányfőnöke — jelezte, megvan az ambíciója arra, hogy a párt elnöke legyen. Hozzátette: nem ő az egyedüli aspiráns.

Az új szlovák parlamentbe a szombaton tartott választáson hat párt jutott be a választási jegyzőkönyvek több mint 99 százalékának összesítése alapján. Az első helyen a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) végzett 25 százalékos eredménnyel, megelőzve a távozó kormány legerősebb pártját a Robert Fico vezette, Irány – Szociáldemokráciát (Smer-SD), amely a szavazatok 18,29 százalékát szerezte meg.

Magyar képviselet nem jutott be  a pozsonyi parlamentbe. A Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) néven indított közös magyar lista a voksok 3,9 százalékát szerezte meg.

Kiemelt kép: Krizsán Csaba/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik