Nagyvilág

Hatéves kislányt vettek őrizetbe egy orlandói iskolában, összekötözött kézzel vitték el

A Sky News helyi híradások alapján számolt be a hatéves, orlandói Kaia Rolle esetéről: a kislányhoz iskolája hívta ki a rendőrséget tavaly szeptemberben, állításuk szerint a gyerek neveletlenül viselkedett és megrugdosta a személyzet tagjait.

Az iskolához kiszálló egyik rendőr testkamerája onnantól rögzítette az eseményeket, hogy az egyenruhások belépnek Kaia termébe.

A lap szerint ekkor a kislány nyugodtak tűnt, csendben figyelte, ahogyan a tanár felolvas egy történetet. Amikor meglátta az egyik rendőrnél a gyorskötözőt, megkérdezte, hogy az mire való, mire a rendőr azt válaszolta:

Azok a kezeidre valók.

Amikor a zsinórok a kezére kerültek, könyörögni kezdett, hogy ne vigyék el és segítséget kért tanárától. A lap szerint a kislány folyamatosan sírt és miközben a rendőr az autójához kísérte, azt ismételgette, hogy:

Adjon még egy esélyt!

Miután a rendőr a gyereket a hátsó ülésre ültettte, visszament az iskolába, ahol egy alkalmazott felvetette, hogy valóban szükség van-e a kislány megkötözésére.

Igen és ha idősebb lenne, rendes bilincs lenne rajta

— válaszolta a rendőr.

Az Orlando Click nevű helyi lapnak Kaia nagyanyja azt mondta, hogy a kislány egy gyógyszer mellékhatásaként súlyos álmatlanságban szenved, viselkedése a kimerültség számlájára írható. A kislányt végül a nagymama vitte el egy fiatalkorúak számára fenntartott rendészeti intézményből, ahol ujjlenyomatot vettek tőle, lefényképezték és a nagyszülő állítása szerint tettlegesen bántalmazták.

Az eljáró, a gyereket megkötöző rendőrt elbocsátották, az orlandói rendőrség belső vizsgálatot indított az ügyben.

Kiemelt kép: YouTube/CBSN

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik