Nagyvilág

A láncra vert gyerek esete sokkolta az oroszokat

Az apa szerint biztonsági okokból kötötte ki a tízéves fiút.

Megdöbbentette Oroszországot az a gyermekbántalmazási eset, amely Velikovecsnoje faluban (Krasznodári határterület) történt.

Július 18-án a település egyik élelmiszerboltjában megjelent egy tízéves kisfiú, egy nyakára erősített vaslánccal. A gyerek (akire Tyihonként hivatkoznak a hírekben) megfogott, megnézett néhány árucikket, majd visszatette a helyére. A vásárlóknak és a boltosoknak feltűnt a fiú nyakában a lánc, ezért kérdőre fogták a gyermeket, aki elmondta, napok óta nem evett semmit. Az üzlet alkalmazottai azonnal értesítették a rendőrséget.

Az eddigi vizsgálatok alapján annyi biztos, hogy a gyereket legalább egy alkalommal láncra verték a házuk melletti fészerben. A kisfiú úgy szökött el, hogy eltörte az asztalt, amelyhez a láncot erősítették.

A nyomozás során az is kiderült, hogy jómódú családról van szó, a szülők büntetlen előéletűek, a gyerek jár iskolába, sőt különórákra is, jó tanuló. A 46 éves apa kereskedő, aki a helyi önkormányzati választásokon is indult. A kisfiú az apa előző házasságából született.

A gyerek által eddig felhozott magyarázatok ellentmondásosak, volt, hogy azt állította, egy éve tartják kikötözve (ez a szomszédok szerint valótlan állítás, lévén, sokszor látták őt az udvaron játszani), máskor pedig azt mondta, nem is tett rá a láncot az apja (amit a felvételek cáfolnak, hiszen a vassal a nyakában lépett be az üzletbe).

Ez utóbbinak az apa vallomása is ellentmond: a férfi azt állította, „biztonsági okokból” tette a vasláncot a gyerekre, mivel egyedül kellett őt otthon hagyni, a férfi ugyanis állapotos feleségével és négyéves kisfiukkal elment egy szülés előtti vizsgálatra.

Az apa ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, a kisfiú rehabilitációs központba került, állapotát pszichológusok vizsgálják.

 

Kiemelt kép: istock (illusztráció)

Gyerekek, akik soha nem fürödtek
Mauglik Oroszországban – most és régebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik