Nagyvilág koronavírus

Brazíliában és Görögországban is megjelent a koronavírus

Megjelent az új koronavírus szerdán Latin-Amerikában is: a brazil egészségügyi hatóságok megvizsgáltak egy Olaszországban járt, 61 éves beteget egy Sao Pauló-i kórházban, és az eredmény pozitív lett – közölte egy meg nem nevezett forrás a Reuters hírügynökséggel.

Brazíliában éppen most van a karneváli szezon, ami nem kedvez annak, hogy az ország kimaradjon a járványból, mert sokan érkeznek külföldről is az eseményekre. Az egészségügyi minisztérium hivatalosan egyelőre nem erősítette meg, hogy pozitív volna a szóban forgó betegen elvégzett vizsgálat.

A Reuters meg nem nevezett forrása szerint a beteg éppen Lombardiában, a legfertőzöttebb olasz tartományban járt február 9. és 21. között, és tüdőgyulladásra utaló tünetei vannak.

A brit The Guardian pedig az AFP hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy Görögországban is megjelent a vírus. A cikk szerint a görög egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy egy 38 éves nőnél mutatták ki a betegséget, aki nemrég Észak-Olaszországban járt. Őt a thesszaloniki kórházban kezelik és jó az állapota.

A Skynews pedig a Twitteren arról számolt be, hogy Olaszországban tizenkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma. Hivatalos olasz információk szerint a tizenkettedik áldozat Észak-Olaszországban hunyt el. 

Kiemelt kép: Védőmaszkos utasok a milánói központi pályaudvaron 2020. február 25-én. (MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik