Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: az ukrán többség elítéli a tüntetőket

74 százalékuk nem értett egyet a Kínából evakuáltak elleni akciókal.

Egy szociológus csoport friss felmérése szerint a megkérdezett ukránok 74 százaléka nem ért egyet a Kínából evakuáltak ellen szervezett tüntetéssel.

Az Unian.com hírportált idézve a Kárpátinfo.net azt írta, hogy a megmozdulást támogatók aránya mindössze 15 százalék volt, 11 százalék pedig még nem értékelte a helyzetet.

A felmérés szerint a magasabb képzettséggel, jövedelemmel rendelkezők között ellenezték legtöbben az Ukrajnába hazamenekített honfitársaik elleni tüntetéseket, míg területi bontásban a déli megyékben voltak közülük a legtöbben.

Novi Szanzsariban komoly zavargásba torkollott a tiltakozás amiatt, hogy a helyi szanatóriumba vittek a koronavírus-járvány gócpontjából, Vuhanból 45 ukránt és 27 külföldit.

A helyiek, felgyújtott barikádokkal torlaszolták el a kórházhoz vezető utakat, az evakuáltakkal érkező buszokat kövekkel dobálták meg. A helybeliek viselkedését többen elítélték.

Koronavírus: kőzápor zúdult otthon az ukránokra
Kínából evakuált honfitársaikat fogadták így az ukránok. Több mint 20 rendőr megsebesült, 24 tüntetőt őrizetbe vettek.

Kiemelt kép: Tüntetők és rendőrök dulakodnak az ukrajnai Novi Szanzsariban február 20-án, miután megérkezett a településre a kínai Vuhanból és környékéről evakuált embereket szállító busz. 
MTI/AP/Efrem Lukackij

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik