Nagyvilág

Német lap: Orbánnak az uniós pénzek abszurd eltékozlásáról kellene konzultációt indítania

A Tageszeitungba írt véleménycikket Barbara Oertel, aki publicisztikájának az Orbán keresztesháborúja címet adta. A nemzeti konzultációra utalva arról ír, hogy úgy tűnhet, a szélsőjobboldali Orbán nem ért a munkájához, azonban hozzáteszi:

Isten ments! Rajta tartja a fülét a népén. Már az elkövetkező hónapban lehetővé teszi, hogy a magyarok kommentálják az igazságszolgáltatás állítólagos határátlépéseit. Spongyát rá, hogy ezeknek a felméréseknek — amelyeket Orbán rendszeresen előhúz a kalapból — nincsenek jogi következményük és kiértékelésükkor nem lehet átláthatóságról beszélni.

Hozzáteszi: a magyar kormány ezúttal a fogvatartottakkal és a romákkal foglalkozik, a háttérben pedig ezúttal is a gyűlölet céltáblájaként használt Soros György tűnik fel.

Orbán szerint Soros, akinek egyetemét (CEU) sikeresen betiltották az országban, már nyilvánvalóan nem elégszik meg azzal, hogy szegény Magyarországot migránsokkal és menekültekkel árassza el. Már a nemzeti bíróságokat tartja a kezében és kétes hálózatokon keresztül kezdeményez eljárásokat

— élcelődik a cikkben, hozzátéve: Orbán az igazságszolgáltatást támadó kijelentései ismét fejfájást okozhatnak Brüsszelnek, ugyanakkor a 7-es cikkely élesítése sem járt komolyabb következményekkel.

Orbánnak esetleg az uniós alapok abszurd eltékozlásáról kellene konzultációt napirendre vennie. Honfitársaival valószínűleg lenne mit mondani erről, gondoljunk csak a vasútépítésre szülőfalujában, Felcsúton

— zárja cikkét.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik