Nagyvilág

Trump a borzok életéről faggatta a kabinetfőnökét az egészségügyi és külpolitikai eligazításon

Kevesen hinnék, hogy az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb hatalommal bíró emberét mennyire érdekli a borzok élete. Márpedig ez így van, ha lehet hinni a Daily Beast két újságírójának, akik most kiadott könyvükben arról írnak, hogy a Fehér Házban rendszeresen téma volt az állatok viselkedése a Donald Trump megválasztása utáni hónapokban.

A Guardian szerint a könyvben két teljes oldalon részletezik, hogy Reince Priebus, a Fehér Ház akkori kabinetfőnöke éppen egészségügyi és külpolitikai ügyekben szeretett volna jelentést adni az elnöknek, aki erre inkább a fekete-fehér állatokról kezdte el kérdezgetni őt.

Közömbösek az emberekkel? Vagy barátságos teremtmények?

– tette fel kérdéseit Trump.

Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Az elnök ezután fotókat szeretett volna nézegetni a borzokról, majd megkérdezte Priebust, mit kell tudni az állatok életéről, van-e nekik személyiségük vagy unalmasak.

Priebusnak ezeken felül azt is el kellett magyaráznia, hogy mit esznek a borzok, agresszívak-e, és hogy milyen tudnak halálosak lenni, ha fenyegetést éreznek.

Trump azt egyébként nem pontosította, hogy pontosan melyik borzra kíváncsi a 11 alfajból, de valószínűleg az amerikai borzról lehetett szó, mert ez él Priebus lakhelyén, Wisconsin államban.

A könyvben azt írják, Trump rendszeresen azzal zavarta meg az ilyen és ehhez hasonló egyeztetéseket, hogy állatokról érdeklődött.

Kiemelt kép: Philippe Clement/Arterra/Universal Images Group via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik