Nagyvilág

“Beszéljetek angolul vagy menjetek!” Gyűlöletkeltő szórólappal üdvözölték a brexitet

A Winchester Tower nevű, tizenöt emeletes norwichi toronyházban „Boldog brexit napot!” című szórólapok tűntek fel a brexit napján, január 31-én, pénteken – számolt be az ügyben nyomozást indító rendőrség. Az összes lakás ajtajára kiragasztott szórólap felhívta a lakók figyelmét, hogy mostantól a Winchester Tower valamennyi lakója köteles „a királynő angolját” használni a többi nyelv helyett, és akinek ez nem tetszik, az csomagoljon, hogy újra britek költözhessenek a helyükre, és az ország újra olyan nagy legyen, mint amilyen volt, mielőtt a külföldiek „megfertőzték” volna.

Forrás: Twitter

A rasszista gyűlöletbűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen nyomozó Norfolk megyei rendőrség közölte, az összes szórólapot eltávolították az épületből, a kelet-angliai város önkormányzata pedig közölte, büszkék arra, hogy Norwich toleráns és befogadó város, és nem tűrik el ezt a viselkedést, írja a Guardian.

Mint ismeretes, az Egyesült Királyság január 31-én éjfélkor kilépett az Európai Unióból, és egy tizenegy hónapos átmeneti időszak következik, melyben eldől, pontosan mit is fog jelenteni a kilépés a gyakorlatban.

Kiemelt kép: David Cliff/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik