Nagyvilág koronavírus

Két koronavírusos fertőzést észleltek Németországban

Már két személy is megfertőződött a koronavírussal Németországban, erről az érintettek munkáltatója, a Webasto nevű, autóalkatrészek forgalmazásával foglalkozó cég tájékoztatta a sajtót.

A cég hétfőn azt közölte, hogy az egyik kínai alkalmazottjuknál, aki nemrég tett látogatást náluk Kínából, mutatták ki először a koronavírust. A Spiegel cikke szerint a nő ellátogatott a cég bajorországi központjába, de akkor még jól érezte magát, csak a hazaúton vette észre magán a tüneteket. Ez idő alatt azonban egy másik személyt, egy 33 éves férfit is megfertőzött. Őt egy müncheni kórházban kezelik és jól van.

A vizsgálatok szerint a kínai nő németországi tartózkodása alatt körülbelül 40 emberrel került kapcsolatba. A német egészségügyi minisztérium kedd délelőtt sajtótájékoztatóján elmondták, hogy a hatóságok fel vannak készülve a fertőzés kezelésére és komolyan veszik a helyzetet.

A Webasto 11 helyszínen van jelen Kínában, köztük a fertőzés gócpontjában, Vuhanban, ugyanakkor a következő két hétre megtiltotta alkalmazottainak a kínai utazásokat.

Már olyan koronavírusos beteg is van, aki nem is járt Kínában
A buszsofőr két kínai turistacsoportot szállított.

Kiemelt kép: Europress/PETER KNEFFEL/DPA/dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik