Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: az USA elvakuálni készül, Kanadában is gyanús esetet jelentettek

Az Egyesült Államok evakuálni készül konzulátusának személyzetét és más amerikai állampolgárokat a tüdőgyulladást okozó járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból — jelentette be az amerikai külügyminisztérium szombaton. Kanadában jelentették az első fertőzésgyanús esetet.

Az evakuálás érdekében kedden a távozó amerikaiak rendelkezésére bocsátanak egy Vuhanból közvetlenül San Franciscóba tartó repülőgépet — áll a közleményben. A bejelentés szerint a konzulátusi személyzeten kívül

a többi amerikai állampolgár csak egy részének tudnak helyet biztosítani a járaton. Elsőbbséget élveznek azok, akik fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek.

Kanadában is megjelenhetett a vírus: az MTI híre szerint az első fertőzésgyanús esetét jelentették bea helyi egészségügyi hatóságok szombaton. Az ontariói egészségügyi hatóság egyik vezető tisztségviselője egy sajtóértekezleten arról adott tájékoztatást, hogy az érintett egy ötvenes éveiben járó férfi, aki szerdán érkezett haza a kínai Vuhanból, a járvány gócpontjából. Jelenleg a torontói Sunnybrook nevű kórházban ápolják és tartják elkülönítve.

Kiemelt kép: Hector RETAMAL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik