Nagyvilág

Orbán Viktor Indonéziából repül barátja temetésére 

A Népszava úgy tudja, magánemberként lesz ott Sir Roger Scruton búcsúztatásán.

Orbán Viktor is ott lesz pénteken Nagy-Britanniában a konzervatív brit író-filozófus temetésén. A Népszava információi szerint a kormányfő szigorúan magánemberként jelenik meg a szertartáson.

A január 12-én elhunyt Sir Roger Scruton korábban barátjának nevezte a magyar kormányfőt, aki tavaly december 3-án, amikor kitüntette a magyar nagykövetségen, „szeretett professzoraként”, halálakor pedig „a szabadságszerető magyar emberek hű barátjaként” méltatta.

Olyan ember, aki tudja, hogy ez a szabadság a nemzetállamokon és a keresztény civilizáción alapul. A magyarok barátja, mert mellettünk áll jóban-rosszban”.

A lap kereste Orbán Viktor sajtófőnökét, Havasi Bertalant, aki azonban a miniszterelnöki magánutakról nem szokott beszámolni.

A kormányfő csütörtökön még a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén, az indonéziai Yogyakartában volt. Oda értesülésünk szerint az OTP Bank leányvállalatának (Air Invest) gépén repült, amit a Miniszterelnökség az iraki helyzettel indokolt, de a Demokratikus Koalíció ezt a magyarázatot nem fogadta el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik