Nagyvilág

A szlovákok nem tusolják el az ittasan verekedő miniszter ügyét

A kormányfő nyilvános bocsánatkérést vár Sólymos Lászlótól. A rendőrség nyomoz.

Peter Pellegrinit aggasztja környezetvédelmi minisztere éjszakai incidense. A kormányhivatal tudatta, a miniszterelnök felszólította Sólymos Lászlót, álljon ki a nyilvánosság elé és kérjen elnézést.

A kormányfő beszélt a miniszterrel, és arra kérte, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, magyarázza meg a viselkedését és kérjen elnézést

– idézte a Paraméter a kormányhivatal állásfoglalását.

A rendőrség szerda este vitte be Sólymos László környezetvédelmi minisztert, aki egy pozsonyi vendéglőben keveredett verekedésbe.

Verekedésbe keveredett a szlovák miniszter
Sólymos Lászlót őrizetbe vették, majd kiengedték.

Az incidens egy kínai étteremben történt, bár kihallgatása után a rendőrség kiengedte a minisztert, az eljárás folytatódik. Az Új Szó azt írja, garázdaság és rongálás miatt nyomoznak. Kiderült, hogy  Sólymos és társa verbálisan és fizikailag is rátámadt az étterem alkalmazottaira, akik közül egy embert kórházba kellett vinni, ráadásul nagyjából 1000 eurós kárt is okoztak.

Az állami hírügynökség felidézte, nem először keveredik bajba az alkohol miatt szlovákiai politikus. Néhány éve Mikulás Dzurinda volt kormányfő sérült meg, mert ittasan elesett. A legnagyobb botrányt Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnöke okozta, amikor részegen levizelt egy pozsonyi étterem balkonjáról.

Több parlamenti képviselőt és magasabb rangú tisztségviselőt is kaptak már ittas vezetésen, és ez volt az egyik oka annak is, hogy néhány éve megszüntették a parlamenti képviselők immunitásának a szabálysértésekre vonatkozó részét.

Kiemelt kép: Polícia Slovenskej republiky /Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik