Nagyvilág

6 millió autót hív vissza a Honda és a Toyota, mert gond van a légzsákokkal

A Toyota és a Honda világszerte több mint 6 millió autót hív vissza légzsákproblémák miatt, amelyek veszélyeztethetik az utasokat — számolt be a Sky News.

A Toyota körülbelül 3,4 millió járművet hív vissza, amelyeknél fennáll a veszély, hogy légzsákjuk nem fújódik fel ütközéskor. A lap szerint a visszahívás hátterében egy halálos balesetről szóló bejelentés áll.

A visszahívás leginkább az Egyesült Államokat érinti, itt 2,9 millió Toyotával lehet gond, a visszahívás a 2011 és 2019 között készült Corollára, a 2011 és 2013 között készült Matrixokra, a 2012 és 2018 közötti Avalonokra és a 2013 és 2018 között előállított Avalon hibrid modellekre vonatkozik. Az autókat a ZF-TRW által gyártott légzsákvezérlő számítógépekkel szerelték fel, amelyek érzékenyek az elektromos interferenciákra, így előfordulhat, hogy nem jeleznek ütközéskor. A legtöbb esetben a Toyota zajszűrőt telepít a légzsák vezérlőmodulja és a vezetékköteg közé. A Toyota közlése szerint a tulajdonosokat március közepéig értesítik a részletekről.

A Honda 2,7 millió járművet hív vissza Amerikában és Kanadában, náluk a Takata által gyártott légzsákirányító rendszerrel lehet gond: náluk egy fémtartály eshet szét, így ütközéskor annak darabkái az utasok felé repülhetnek. A visszahívás bizonyos 1996 és 2003 közötti Honda-modellekre vonatkozik, és érinti a cég luxusautókra specializálódott Acura-részlegét is.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik